در صورتی که می خواهید درد عضلات و گرفتگی های آن را برطرف نمایید می توانید با ۵ تا از ساده ترین تکنیک های ماساژ درمانی بر روی یک تخت ماساژ با کیفیت، مشکلات خود و اطرافیان تان را برطرف نمایید. البته باید توجه داشته باشید که برای آن که کار خود را به درستی انجام بدهید باید حتما دوره های تخصصی آموزشی ماساژ درمانی را سپری کرده باشید تا به کار خود مسلط شوید. در ادامه این تکنیک های ساده را با هم بررسی می کنیم.
تکنیک های ماساژ درمانی
ماساژ دادن یک هنر است که نیازمند کسب مهارت و تخصص لازم می باشد. اگر می خواهید به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت کنید باید آموزش های تخصصی را دریافت نمایید. در غیر این صورت برای آن که کارتان راه بیفتد و مشکلتان حل شود می توانید با تکنیک های ساده ای که در ادامه می خواهیم ذکر کنیم به خود یا اطرافیان تان کمک کنید. تکنیک های ساده و ابتدایی ماساژ درمانی را می توانید به راحتی در منزل انجام دهید. انجام این تکنیک های ساده به ابزار خاصی احتیاج ندارد و تنها با کمک دست ها می توانید آن ها را انجام دهید. در ادامه ۵ تا از این تکنیک های ساده را نام می بریم.
ورز دادن یا Kneading
شما به عنوان کسی که در زمینه ماساژ درمانی تازه کار است می توانید از تکنیک بسیار راحت ورز دادن یا Kneading استفاده کنید. در این تکنیک باید با کمک انگشت شست یا کف دست بر روی قسمت های مختلف بدن فشار وارد نمایید. هدف از این کار ایجاد فاصله بین عضلات و استخوان ها است. با انجام این حرکت خیلی راحت اسپاسم عضلات کاهش پیدا می کند و یا حتی درمان می شود. در کلاس های ماساژ این تکنیک با نام پتریساژ یا Petrisage شناخته می شود.
اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم تکنیک ورز دادن اولین تکنیکی است که هر ماسوری باید به خوبی آن را فرا بگیرد زیرا در خیلی از تکنیک ها و سبک های ماساژ از این تکنیک استفاده می شود. در این تکنیک باید به موارد زیر به خوبی دقت نمایید:
- میزان فشار
- سرعت فشار
برای آن که تشخیص دهید میزان و سرعت فشار صحیح است یا خیر بهترین کار این است که از ماساژ گیرنده سوال کنید. این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که ماساژ شما نباید فرد را ناراحت کند. اگر فرد دچار اسپاسم عضلانی شده است بهتر است ماساژ را با فشار و سرعت کم شروع کنید و به تدریج میزان فشار و سرعت آن را بیشتر نمایید.
تکنیک ماساژ افلوراژ (ماساژ نوازشی)
از دیگر تکنیک های محبوب ماساژ درمانی، ماساژ افلوراژ یا ماساژ نوازشی نام دارد که در سالن های استخر و حتی در خدمات منازل طرفداران زیادی دارد. در این تکنیک، ماسور از دستان خود برای ماساژ قسمت سطحی بدن استفاده می کند. توجه کنید در این روش دست ها باید صاف باشند زیرا روی بدن می لغزند. می توانید در این روش از روغن یا کرم های مخصوص استفاده نمایید.
معمولا در ابتدا و انتهای ماساژ خوب است از ماساژ نوازشی استفاده کنید تا راحتی و آرامش بیشتری در ماساژ گیرنده ایجاد نمایید. در این روش هدف این است که عضلات را برای سایر تکنیک های ماساژ درمانی که پر فشار هستند آرام کنید و گردش خون را در قسمت های مختلف بدن افزایش دهید.
در ماساژ افلوراژ کافی است ضربات آرام و پیوسته ای در بدن ایجاد نمایید و دستان خود را صاف نگه دارید. برای ماساژ ملایم پوست می توانید حرکات دایره ای انجام دهید و به تدریج مطابق با درخواست مشتری میزان فشار را افزایش یا کاهش دهید. از این تکنیک در سبک های مختلف ماساژ مانند ماساژ سوئدی استفاده می شود.
مالش دادن یا تکنیک Rubbing
در تکنیک مالش دادن یا Rubbing باید بیشتر از انگشت شست خود استفاده نمایید و فشار های دایره ای بر روی قسمت های مختلف بدن ایجاد نمایید. برای رفع گرفتگی عضلانی و همچنین بهبود خون رسانی به بدن می توانید از این تکنیک استفاده نمایید.
از تکنیک مالشی بیشتر اوقات به منظور تاثیر بر روی بافت سطحی عضلات استفاده می شود. در صورتی که این فشار بیشتر شود مالش تبدیل به یک تکنیک خیلی عالی برای رفع گرفتگی های عمیق و گره های عضلانی می شود. برای اجرای این تکنیک روش های مختلفی وجود دارد. ماسور های کشور های مختلف در سراسر دنیا ممکن است این تکنیک را با نام های مختلفی بشناسند.
تکنیک ضربه زدن یا Tapotement
از جمله بهترین تکنیک های ماساژ برای ورزشکاران، تکنیک ضربه زدن یا Tapotement می باشد. به کمک این روش جریان خون در بدن افزایش می یابد. در این تکنیک ماساژ باید از دستان خود با حرکت های سریع به قسمت های مختلف بدن مخصوصا به پشت، باسن و ران ها ضربه وارد نمایید.
در تکنیک ضربه زدن دست ها را فنجانی کنید تا فقط لبه کف دست و نوک انگشتان به پوست ضربه وارد کند یا با ضربه زدن بر روی پوست زمانی که دست ها در کنار هم قرار می گیرند این کار را انجام دهید. سعی کنید در سراسر ماساژ درمانی از فرد سوال کنید تا بتوانید بهترین خدمات را به او ارائه دهید.
از جمله نکات مهم در تکنیک ضربه زدن، ریتم دار بودن و همچنین سریع بودن فرم ضربه است. سعی کنید فشار ضربه را مطابق با رضایت مشتری تنظیم نمایید زیرا ممکن است فشار واردن کردن به برخی از قسمت های بدن دردناک باشد به همین دلیل قبل از ماساژ دادن بهتر است از وضعیت جسمانی فرد مطلع شوید.
تکنیک لرزشی یا تکان دادن Shaking
آخرین تکنیک ماساژ درمانی ساده ای که در این مقاله می خواهیم به شما معرفی کنیم تکنیک لرزشی یا تکان دادن یا Shaking نام دارد. این تکنیک از بعضی جهت ها شبیه به تکنیک ضربه زدن است زیرا در حرکت لرزشی شما باید با ریتم کار خود را انجام دهید. با کمک دستان خود در سطح زیادی از بدن مانند کمر خیلی آرام عضلات را با سرعت نسبتا سریع تکان دهید تا حالت لرزش و ارتعاش در عضلات ایجاد شود.
در این تکنیک از فشار زیاد استفاده نمی شود زیرا هدف از این تکنیک بیشتر ایجاد آرامش در عضلات و اعصاب بدن است. علاوه بر این، بسیاری از کارشناسان از این روش برای ماساژ اطراف و حتی روی بافت اسکار استفاده می کنند.
اگر فردی که ماساژ می دهید حساسیت زیادی نسبت به درد دارد با کمک تکنیک لرزشی می توانید حس خوبی را در او ایجاد نمایید زیرا با این روش نه تنها ناراحت نمی شود بلکه آرامش بیشتری پیدا می کند. مانند سایر روش ها، در این تکنیک نیز همواره نظر مشتری را جویا شوید تا هیچ گونه دردی احساس نکند. البته برخی از تکنیک ها و سبک های ماساژ درمانی با ایجاد درد در ناحیه مورد نظر برای درمان مشکل به وجود آمده مفید می باشد.
در این مقاله ۵ تا از ساده ترین تکنیک های ماساژ درمانی را بررسی کردیم. امیدواریم در حس خوب شما بعد از این ماساژ ها سهیم باشیم.
خرید تخت ماساژ از مجموعه تخت آرامش
مجموعه تخت آرامش یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و عرضهکنندگان تخت ماساژ در ایران است. این مجموعه انواع مختلفی از تختهای ماساژ شامل “تخت ماساژ آرامش – بانوان”، “تخت ماساژ آرامش – آقایان”، “تخت آرامش کد T2″، و “تخت آرامش کد T1” را با قیمتهای مناسب عرضه میکند. برای خرید این تختها و سایر محصولات از مجموعه تخت آرامش، میتوانید به وبسایت ما مراجعه کنید یا با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید تا بهترین گزینهها را بر اساس نیاز و بودجه خود انتخاب کنید. تجربه یک ماساژ آرامشبخش و حرفهای را با محصولات باکیفیت ما تجربه کنید.